L.T.C. Ittervoort
L.T.C. Ittervoort
Nieuwsbrief 3 - 2010

Algemeen Nieuws
Nieuwjaarsborrel
Even voorstellen
Jaarvergadering
Verenigingsjaar

Seniorennieuws
Junior wint
Dubbeltoernooi
Toernooizeges
Najaarscompetitie

Jeugdnieuws
Clubkampioenen
Najaarscompetitie

Tot slot
Belangrijke data


Laatste nieuwsbrief L.T.C. Ittervoort in 2010


Hierbij de derde, tevens laatste, nieuwsbrief van L.T.C. Ittervoort van 2010. Het jaar 2010 is bijna om en daarom willen we met alle leden en andere geïnteresseerden van L.T.C.Ittervoort het jaar door middel van deze nieuwsbrief afsluiten. In deze nieuwsbrief besteden we onder meer aandacht aan de najaars- en voorjaarscompetitie, clubkampioenschappen, onze nieuwe trainer en de jaarvergadering in 2011.



ALGEMEEN NIEUWS


Nieuwjaarsborrel

Op vrijdag 14 januari zal er een Nieuwjaarsborrel gehouden worden in de kantine van de tennisclub. Vanaf 19:30 uur zijn alle leden en andere belangstellenden welkom om te toasten op het nieuwe jaar. Op deze avond zal uiteraard gezorgd worden voor een hapje en een drankje. Tevens wordt er bij dit gezellig samenzijn gezorgd voor de aanwezigheid van wat spellen, die geheel vrijblijvend gespeeld kunnen worden.


Even voorstellen: Maurice Maessen trainer L.T.C. Ittervoort

In deze nieuwsbrief wil ik me even voorstellen, omdat ik vanaf oktober 2010 de nieuwe tennistrainer ben van tennisclub L.T.C. Ittervoort. Ik ben Maurice Maessen, geboren in 1967, met de Nederlandse nationaliteit. Ik ben woonachtig in België, getrouwd met Sandra en vader van twee dochters, Fleur (8) en Britt (6).
Vanaf het najaar 2010 ben ik voor een klein gedeelte (3 uur) werkzaam voor L.T.C. Ittervoort en verantwoordelijk voor de tennislessen bij jullie vereniging. Als fulltime tennisleraar ben ik al 22 jaar werkzaam bij verschillende verenigingen, met als hoogtepunt Bondstrainer voor de Instroom Jeugd bij de KNLTB (2007). De afgelopen 17 jaar ben ik voornamelijk bij TC Helios als hoofdtrainer actief geweest en u kunt mij zien als een echte verenigingstrainer. Naast het lesgeven vind ik het belangrijk interesse te tonen door het geven van begeleiding bij competitie en het adviseren van besturen en commissies. Verder sta ik klaar om eenieder, die zijn of haar techniek of tactiek wil verbeteren, ten dienste te zijn. Naast de mogelijkheid tot het nemen van groepstraining, zal ik in de toekomst met regelmaat zogenaamde thematrainingen aanbieden. Daarnaast is het ook mogelijk om privétraining te volgen. Ik wens iedereen een gezellig, maar vooral blessurevrij seizoen toe.
Maurice Maessen


Maurice Maessen
De trainer van L.T.C. Ittervoort: Maurice Maessen


Jaarvergadering over verenigingsjaar 2010

Op vrijdag 25 februari 2011 zal de ledenvergadering van L.T.C. Ittervoort over het verenigingsjaar 2010 plaatsvinden in de kantine van de tennisclub. De officiële uitnodiging voor deze vergadering zult u in januari ontvangen. In deze vergadering zullen we bijzondere aandacht vragen voor ondersteuning van het bestuur en de diverse commissies. Omdat een aantal bestuursleden en commissieleden heeft aangegeven te stoppen, is het voor het voortbestaan van de vereniging noodzakelijk dat het bestuur wordt uitgebreid.  Liefst zoeken we een voorzitter, maar het is noodzakelijk dat er bestuursleden bij komen en dat hoeft niet per definitie als voorzitter te zijn. Ook voor de continuïteit van een aantal commissies acht het bestuur het uiterst noodzakelijk dat er “vers bloed” instroomt. Anders kan het bestuur niet garanderen dat zaken die normaalgesproken voor de senioren én junioren georganiseerd worden, ook in 2011 worden georganiseerd. Inlichtingen over een bestuursfunctie of een commissiefunctie zijn te verkrijgen bij de bestuursleden of mail voor meer informatie naar info@ltcittervoort.nl. Verder hoopt het bestuur dat ieder lid van onze vereniging de jaarvergadering op 25 februari zal bijwonen.


Verenigingsjaar

Omdat het einde van het verenigingsjaar in zicht is, willen we de leden van L.T.C. Ittervoort er op wijze dat een eventuele beëindiging van het lidmaatschap vóór 31 december aanstaande dient te worden doorgegeven aan de penningmeester van de vereniging (penningmeester@ltcittervoort.nl).



SENIORENNIEUWS


Junior wint bij de senioren

Bij de clubkampioenschappen der senioren greep de jeugd dit jaar de macht. De twee jongste deelnemers van het toernooi, te weten Bob Schreurs en Ruud Coenen, wisten de titel in het herendubbeltoernooi te bemachtigen. Ruud en zijn, 12 jaar jongere, maat Bob bleven in de finale Hans van de Vondervoort en Jac Daemen ruim de baas. In begin van de clubkampioenschappen sneuvelden sterke koppels als Dennis van den Heuvel & Paul Cleutjens, Ino Wienbeck & Louis de Koning, Ben Smeets & Pit Teunissen en Ron & Tim Schreurs al vroegtijdig. Ook het meedoen van Josine de Wild in de herendubbelcategorie, naast Jan Peeters, baarde opzien. Maar met prima spel in het mannenveld bleef de ‘jeugd’ uiteindelijk fier overeind. Na een aantal zeer spannende poulewedstrijden braken twee mooie halve finales aan. In een zeer spannende en gedegen eerste halve finale bleken Hans van de Vondervoort en Jac Daemen na drie slopende sets net iets sterker dan het tot dan toe buitengewoon sterk acterende duo Ben Gubbels en Guido Lemmens. In de andere halve finale knokten Bob & Ruud zich, na een 0-3 achterstand, krachtig terug en met gevarieerd en bij vlagen zeer volwassen spel werden Roy Lupsen & Hans Wierts eervol verslagen. In de mooie nazomerzon, en met de nodige balkenbrij en warme appels achter de kiezen, waren het vervolgens Ben & Guido die plaats drie na een wederom zware inspanning voor zich opeisten. De finale, gespeeld in een sfeervolle ambiance, begon zeer eenzijdig. Hans & Jac domineerden en liepen spoedig uit naar een 5-2 voorsprong. Het tij keerde echter. Met name Bob groeide steeds meer in de wedstrijd en strooide onverstoorbaar met mooie passeerballen. Met een 7-5 6-1 overwinning kroonden Bob &Ruud zich tot kersvers clubkampioen van het jaar 2010. Eerder op de dag had onze Bob ook al de titel bij de jeugd binnengehaald. Voor de uitslagen van de clubkampioenschappen klik je hier.

Ruud Coenen & Bob Schreurs
De clubkampioenen herendubbel:
Ruud Coenen & Bob Schreurs



Dubbel toernooi L.T.C. Ittervoort

Het jaar 2010 is nog niet afgelopen, maar toch zijn we alweer bezig met het tennisseizoen in 2011. Ook de voorbereidingen van het “11e SISCO L.T.C. Ittervoort Dubbeltoernooi” zijn weer begonnen. Van 15 augustus tot en met 21 augustus 2011 zal ons toernooi plaatsvinden. Dit jaar zal de opzet iets anders zijn dan in 2010. We hebben besloten de leeftijdscategorieën iets aan te passen. In 2011 zal er gespeeld worden in de categorieën 20+ en 40+. Omdat de aanpassing van de speelsterkten en klassen in 2010 erg succesvol is gebleken, zullen we dit in 2011 handhaven. Er zal dan ook gespeeld worden in de klassen 4,5,6 en 7. We hopen dat we in 2011 vele deelnemers mogen begroeten tijdens ons toernooi in augustus. Hopelijk zullen veel eigen leden deelnamen aan het toernooi. Dus schrijf de datum van het toernooi (week 33) alvast in uw agenda. Verdere details over het toernooi volgen snel.


Toernooizeges

Veel leden van onze club tennissen in de zomer tennistoernooien. Het gaat de leden vooral om het plezier en de gezelligheid van deze toernooien. Toch wil iedere tennisser winnen als hij of zij op de baan staan. Een aantal leden van L.T.C. Ittervoort was uiterst succesvol tijdens de toernooien deze zomer. Peggy Craemers won met Antoinette van de Boel in de damesdubbel 7 tijdens het Kubustoernooi in Heel. Peggy was ook in Stramproy succesvol in het gemengde dubbel 7 met Guido Lemmens. Ron Schreurs won ook twee toernooien. Met Carla Kessels-van Nieuwenhoven won hij in Heel het gemengd dubbel 6. Met Frank Segers won hij het herendubbel 6 in Grathem. Tijdens het toernooi in Ittervoort wonnen twee leden van onze club. Ger Konings zegevierde met Paul Stevens uit Grathem  in het herendubbel 6. Ruud Coenen met (oud-lid) Peter Dreesen won de herendubbel 4.


Najaarscompetitie 2010 seniorenteams

Twee seniorenteams deden mee aan de najaarscompetitie. Het herenteam 18+ kende een goede afsluiting van het winterseizoen. Met een ware fantasieopstelling werd Hoensbroek met 3-1 op de broek gegeven. De tweede plaats in de eindranking was daarmee een feit. Omdat tijdens de eerste week van de competitie verloren werd van Maasbracht, was een tweede plek het hoogst haalbare. Dankzij Bart, Dennis, Edwin, Hans, Frits, Ron, Roy, Roy en Ruud werd deze mooie positie bereikt. Ook het gemengde team speelde een goede competitie. Het team van Georgette, Guido, Ino, Jannie, Louis, Peggy en Suzan werd verdiend derde in haar poule.

Voor alle uitslagen van de najaarscompetitie klik je hier.




JEUGDNIEUWS


Bob Schreurs en Myrthe Metselaars clubkampioen 2010

Eind oktober speelde de jeugd van L.T.C. Ittervoort om kampioen te worden van Ittervoort. Op het kunstgras werd de finale van het jongens enkelspel gespeeld door Bob Schreurs en Dave Beulen. Bob is meer ervaren in het spelen van wedstrijden op grootveld dan Dave. In de wedstrijd bleek dit ook. Dave gaf goed partij, maar moest de zege aan Bob laten met 6-1, 6-2. Het driekwart kampioenschap was uiterst spannend. Myrthe Metselaars nam het op tegen Marieke Snijkers. De twee teamgenoten waren erg aan elkaar gewaagd. Op de stand 5-5 moest de laatste game tot een beslissing leiden. Myrthe trok aan het langste eind en loste Marieke af (die in 2009 clubkampioen miniveld werd) af als kampioene van L.T.C. Ittervoort. De uitslagen van de jeugd-clubkampioenschappen zijn hier te bekijken.


Najaarscompetitie 2010 juniorenteams


De driekwart najaarscompetitie was voor de meisjes Marieke Snijkers, Myrthe Metselaars, Nicole Cremers en Megan de Bont erg lastig. Doordat de tegenstanders erg sterk waren, konden de meiden slechts één keer gelijkspelen. Toch hebben de Ittervoortse speelsters met plezier de wedstrijden gespeeld. Hopelijk zullen ze het volgend jaar beter doen.

Voor alle uitslagen van de najaarscompetitie van het Ittervoortse driekwart team, klik je hier.




TOT SLOT


Belangrijke data in 2011

Ook in 2011 zal L.T.C. Ittervoort veel activiteiten organiseren voor de senioren en junioren. Hier volgt een kort overzicht.van enkele activiteiten.

Activiteiten voor seniorleden:

Vrijdag 14 januari Nieuwjaarsborrel en spellenavond
Vrijdag 25 februari Jaarvergadering
Zondag 27 maart Opening tennisseizoen
Zaterdag 9 april 1e competitiedag zaterdag teams senioren
2e week van juni (week 23) Clubkampioenschappen enkel
3e week van augustus (week 33) Het 11e SISCO L.T.C. Ittervoort Dubbeltoernooi

Activiteiten voor jeugdleden:

Vrijdag 14 januari Nieuwjaarsborrel en spellenavond
Vrijdag 25 februari Jaarvergadering
Zondag 27 maart Opening tennisseizoen
Woensdag 6 april 1e competitiedag jeugdteams

Op de site van L.T.C. Ittervoort kunt u meer lezen over de activiteiten van de tennisclub in 2010.

Wilt u de nieuwsbrief als pdf-bestand hebben, dan kan dat door hier te klikken of hier voor een html-bestand.

Tot slot wenst het bestuur van tennisvereniging L.T.C. Ittervoort alle leden en alle andere lezers van deze nieuwsbrief hele prettige feestdagen, een fijne jaarwisseling en een voorspoedig en sportief 2011 toe.